maandag 7 maart 2022

Afstand maken

Dag 5 Saint Pierre d'Entremont - Roche Veyrand - Le Désert - Chambéry

De Roche Veyrand is zowat de huisberg van St-Pierre. Voor de klim had de baas van de gîte het korte pad aangeraden - le sentier des Clapiers. Dat loopt min of meer door de rotswand. Mooier maar wel met een aantal klauterstukken. Niet echt een plek voor een trekking door sneeuw: zon, geen sneeuw, aangenaam warm, zuid-franse geuren...




De afdaling aan de noordkant was natuurlijk met veel sneeuw. Raquettes dus toch maar aan.

En dan was het in min of meer rechte lijn naar Chambéry, ca. 20 km. In het eerst deel was dat schommelen tussen 1200 en 1325 m. De wegen zijn grotendeels omgevormd tot langlaufpistes en daartussen is een pad voor raquettes geweven. Deels bos, deels weiland met links de rotsen van l'Outheran als decor en rechts de Granier en - heel onverwacht - de Mont Blanc.



Bij Col du Mollard eindigen die geprepareerde pistes. De afdaling richting Chambéry wordt blijkbaar weing gedaan. Vreemd, het is een mooi valleitje met een goedlopend oeroud pad en de hoge wand van Gorgeat en Pellat als decor. 




Ik besloot om helemaal te voet tot de stationsbuurt van Chambéry te komen. Als uitdaging en wellicht omdat er amper voorstadsbussen zijn in deze richting. Dat ging verrassend vlot. En al bij al te doen qua uitzicht : de toppen boven Chambéry kleurden heel mooi roze in de avondzon.

Kerkje van St-Cassin - Les Bauges

Les Bauges ; Nivolet en Péney


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Herfstwandelweek in de Chartreuse

De Chartreuse is een prachtige bestemming voor eind september / begin oktober . De hoge Alpen worden langzaam ontoegankelijk door de eerste ...